Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógyító gyümölcslevek
  2013-10-24 13:18:31, csütörtök
 
  Lentebb egy 12-es toplista, de nem árt vigyázni: míg néhány pohárka áldásos hatással bír, addig a nagy mennyiségű fogyasztás ronthatja a fogakat, és a derék térfogatát is növelheti.

1. Gránátalmalé: Prosztatarák megelőzésére

A gránátalma egy speciális vegyianyag-koktélt tartalmaz, ami csökkenti a sejtkárosodást, és megöli a potenciálisan rákos sejteket. Segít még a szívbetegségekkel folytatott harcban is: csökkenti a koleszterinszintet és a zsíros lerakódásokat az érfalakon. Az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek segítenek, hogy elpusztítsák a szabad gyököket, azokat a káros molekulákat, amelyek a szervezetünkben termelődnek, és amelyek számos, köztük rákos betegségek forrásai is. Ha módodban áll, frissen fogyaszd, de ha ez mégsem lenne lehetséges, pasztőrözöttet válassz a koncentrátumok helyett, mert azokat cukorral dúsíthatják.

2. Grapefruitlé: Fogyni segít

Hatékonyabb anyagcserét eredményez, így gyorsabban bontja le a szervezetben felhalmozódó cukrokat - hasznos segítség egy fogyókúra alkalmával. Egy amerikai tanulmányban a grapefruit előnyeit vizsgálva 100 elhízott embert három csoportra osztottak: az egyik csoport minden étkezés előtt kapott egy fél grapefruitot, a másik egy pohár grapefruitlevet, míg a fennmaradó egyharmad semmit. 12 hét elteltével a legkevesebb súlycsökkenést a grapefruitot nem fogyasztók csoportjában mérték. A grapefruitlé segít még a szervezet Q10-koenzim felszívódásában, ez a sejtek számára nélkülözhetetlen energiavegyület. Növeli bizonyos gyógyszerek rákellenes hatását is.

3. Áfonyalé: Húgyúti fertőzésekre

Az áfonyalé megelőzi az E-coli baktérium kialakulását, ami a leggyakoribb oka a húgyúti fertőzéseknek. A kutatók bebizonyították, hogy egy nyolc órán belül elfogyasztott pohár áfonyalé védi a baktériumokat attól, hogy húgyúti fertőzéssé alakuljanak. Azonban a közhiedelemmel ellentétben az áfonyalé nem kezeli a hólyaghurutot, ha a fertőzés már bekövetkezett - sőt, mert savas bázisú, valójában súlyosbíthatja a kellemetlenségeket. Emellett növeli a szervezet HDL koleszterin- és antioxidánsszintjét, antibakteriális hatása miatt csökkenti az ínybetegségek és a gyomorfekély kockázatát.

4. Almalé: Alzheimer-kór megelőzésére

Az almalé karbantartja az agy acetilkolin szintjét, ami elengedhetetlen a memória és az agy egészségének fenntartásában. Bár a kutatást egereken végezték, a kutatók javaslata szerint napi két pohár - fél liter - almalé fogyasztása felnőtteknél is hasonló előnyökkel járhat. Magas rosttartalmának köszönhetően az emésztést és az egészséges bélfunkciókat is segíti, csökkentheti a koleszterinszintet is.

5. Meggylé: Görcs és köszvény

A Northumbria Egyetem tanulmánya kimutatta, hogy azok a futók, akik öt nappal a London Marathon előtt naponta kétszer ittak különösen gazdag antioxidáns tartalmú meggylevet, sokkal gyorsabbnak bizonyultak, és kevésbé tapasztaltak izomfájdalmat, mint más társaik. Ezen kívül a meggylé megkönnyítheti a köszvény okozta kínos fájdalmakat is, mert segíti a szervezet húgysavürülését, melynek magas szintje felel a fájdalmas ízületi betegségért. Napi egy pohár meggylé több tápanyaggal látja el a szervezetet, mint 23 adag gyümölcs és zöldség fogyasztása. Két és fél dl meggylé több antioxidánst tartalmaz, mint öt adag borsó, paradicsom, görögdinnye, sárgarépa és banán.

6. Narancslé: Szívbetegség

A narancslé tartalmaz egy heszperidin nevű antioxidánst, amely javítja a vérerek hatékonyságát, így csökkenti a szívbetegség kockázatát. A narancslé a vesekő megelőzésére is jó. Amerikai kutatók megállapították, hogy azoknak a férfiaknak, akik napi fél liter friss narancslét fogyasztottak, alacsonyabb volt a vérnyomásuk, mint azoknak, akik antioxidáns étrend kiegészítőt szedtek.

7. Ananászlé: ízületi gyulladás

A bromelain enzim megtalálható az ananász húsában és levében is. Segíti a szervezet emészthető fehérjéit és támogatja az emésztést, ám más előnyökkel is rendelkezik. Éhgyomorra beszedve a bromelain olyan gyulladáscsökkentő szerként is funkcionál, amely bizonyítottan csökkenti az ízületi gyulladás okozta fájdalmat és duzzanatot. Jó még a köhögés és megfázás tüneteinek enyhítésében, hígítja a vért is, bár az orvostudomány még nem tudja, miért.

8. Acai bogyólé: Rákmegelőzés

Az acai bogyóléről, ami egy Dél-Amerikában őshonos bogyóból készül, bebizonyosodott, hogy magasabb az antioxidáns tartalma, mint ami az áfonyában, málnában, szederben és eperben található. Segíti megakadályozni a rákos sejtek kifejlődését és burjánzását, de segíti a súlycsökkenést is, mert stabilizálja a vércukorszintet, elkerülve a hirtelen támadó farkaséhséget.

9. Lila szőlőlé: Memóriavesztés

A napi egy pohár lila szőlőlé jelentősen erősíti a betegek memóriáját. Szakértők szerint a szőlőben agyi teljesítményfokozó antioxidánsok találhatók. Csökkenti a koleszterint, és legalább olyan hatékony a vérrögképződés megakadályozásában, mint az aszpirin. Több betegségmegelőző antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor és az almalé.

10. Kókuszvíz: Kimerültség

Madonna és Gwyneth Paltrow is azok közé tartoznak, akik kókuszvizet isznak (nem összekeverendő a kókusztejjel, ahhoz a húsra is szükség van), így gyorsítva az edzés utáni regenerálódási időszakot. Rajongói csak "a természet sportitalának" nevezik, mert minden olyat tartalmaz, amire csak szükségünk lehet - pótolja a rendszeres folyadékvesztést, szénhidrátokat az energiáért és elektrolitot (szerves sókat), ami kimosódik a verejtékkel. Csökkenti az éhségérzetet, stabilizálja a vércukorszintet, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, magas antioxidánstartalmának köszönhetően.

11. Sárgarépalé: Vastagbélrák megelőzésére

A Newcastle Egyetem kutatói egy olyan vegyületet mutattak ki a sárgarépában, ami segít a rák elleni küzdelemben. Azok a kísérleti patkányok, akiket a falcarinol nevű összetevővel vagy hagyományos ételük mellett nyers sárgarépával tápláltak, egyharmaddal kevesebb eséllyel számíthattak a vastagbélrák kialakulásának kockázatára, mint azok a patkányok, akiknek nem adták ezt a vegyületet.

12. Paradicsomlé: Leégésre

A likopin, az az anyag, amitől a paradicsom piros lesz, antioxidáns hatású. Az már tudományosan is bizonyított tény, hogy megvédi a bőrt a leégéstől, talán mert semlegesíti a káros UV-sugárzást. A vizsgálatok szerint azok az emberek, akik több paradicsomot ettek, 33 %-kal több védelmet élveztek a leégéssel szemben. Rendszeres fogyasztása csökkenti a prosztatarák kockázatát.





 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító növények 1.  
Címkék: folyadékvesztést, betegségmegelőző, nélkülözhetetlen, bebizonyosodott, vércukorszintet, húgysavürülését, grapefruitlevet, energiavegyület, elengedhetetlen, megállapították, antibakteriális, szervezetünkben, bebizonyították, rosttartalmának, felszívódásában, fenntartásában, pasztőrözöttet, sejtkárosodást, koncentrátumok, vérrögképződés, összekeverendő, regenerálódási, megakadályozni, súlycsökkenést, memóriavesztés, kialakulásának, súlyosbíthatja, megkönnyítheti, közhiedelemmel, szénhidrátokat, hatékonyságát, hólyaghurutot, lerakódásokat, fertőzéseknek, sportitalának, antioxidánsok, 12-es toplista, nagy mennyiségű, derék térfogatát, potenciálisan rákos, szívbetegségekkel folytatott, zsíros lerakódásokat, antioxidánsok olyan, szabad gyököket, káros molekulákat, szervezetünkben termelődnek, koncentrátumok helyett, szervezetben felhalmozódó, fogyókúra alkalmával, amerikai tanulmányban, grapefruit előnyeit, egyik csoport, Northumbria Egyetem, London Marathon, Gwyneth Paltrow, Newcastle Egyetem,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zsolnay Vilmos világhírű kera...  képre írva  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép estét kedves látogatóimna...  Png virág  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  George Byron - Ahogy itt jár -...  210 éve született a SZÓZAT meg...  A másik dolog,  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Bounty krémes  Kövesd a cowboyt!  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Minden harmadik...  Esti kép  Egy lelki imádság  A jó emberek mindig szépek mar...  Egy maradéktalanul uralt világ  Nem méltó hozzád  Ne kapaszkodj magasabbra,  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Albert Einstein gondolata  Nevem  Egy hatékony szolga  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Akarat  Nagyi telefonál  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Sose bánj semmit  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Png férfi  Erdőn  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Fehér virág  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Krisztinától  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Sokan azt tartják  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Fehér virág  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Tanuld meg ezt a versemet  Mai harmónia kártyám  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Zilahy Lajos gondolata  Png telefon  Facebookon kaptam  Png fotel  Leonardo da Vinci gondolata  Neked tudnod kell  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akarat  Facebookon kaptam  Png kislány  Kerüld el az evangélium örömén...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  A sors  Nagyi telefonál  69 éve hunyt el Albert Einstei... 
Bejegyzés Címkék
12-es toplista, nagy mennyiségű, derék térfogatát, potenciálisan rákos, szívbetegségekkel folytatott, zsíros lerakódásokat, antioxidánsok olyan, szabad gyököket, káros molekulákat, szervezetünkben termelődnek, koncentrátumok helyett, szervezetben felhalmozódó, fogyókúra alkalmával, amerikai tanulmányban, grapefruit előnyeit, egyik csoport, pohár grapefruitlevet, fennmaradó egyharmad, legkevesebb súlycsökkenést, grapefruitlé segít, szervezet Q10-koenzim, sejtek számára, áfonyalé megelőzi, húgyúti fertőzéseknek, kutatók bebizonyították, nyolc órán, baktériumokat attól, közhiedelemmel ellentétben, gyomorfekély kockázatát, almalé karbantartja, kutatást egereken, kutatók javaslata, egészséges bélfunkciókat, meggylé megkönnyítheti, köszvény okozta, szervezet húgysavürülését, fájdalmas ízületi, pohár meggylé, narancslé tartalmaz, heszperidin nevű, vérerek hatékonyságát, szívbetegség kockázatát, vesekő megelőzésére, bromelain enzim, ananász húsában, szervezet emészthető, bromelain olyan, ízületi gyulladás, acai bogyóléről, antioxidáns tartalma, rákos sejtek, hirtelen támadó, pohár lila, betegek memóriáját, szőlőben agyi, edzés utáni, természet sportitalának, rendszeres folyadékvesztést, olyan vegyületet, kísérleti patkányok, falcarinol nevű, vastagbélrák kialakulásának, paradicsom piros, káros UV-sugárzást, vizsgálatok szerint, leégéssel szemben, prosztatarák kockázatát, folyadékvesztést, betegségmegelőző, nélkülözhetetlen, bebizonyosodott, vércukorszintet, húgysavürülését, grapefruitlevet, energiavegyület, elengedhetetlen, megállapították, antibakteriális, szervezetünkben, bebizonyították, rosttartalmának, felszívódásában, fenntartásában, pasztőrözöttet, sejtkárosodást, koncentrátumok, vérrögképződés, összekeverendő, regenerálódási, megakadályozni, súlycsökkenést, memóriavesztés, kialakulásának, súlyosbíthatja, megkönnyítheti, közhiedelemmel, szénhidrátokat, hatékonyságát, hólyaghurutot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 582 db bejegyzés
Összes: 34593 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2869
  • e Hét: 25159
  • e Hónap: 47426
  • e Év: 179980
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.