|
2013-10-24 13:18:31, csütörtök
|
|
|
Lentebb egy 12-es toplista, de nem árt vigyázni: míg néhány pohárka áldásos hatással bír, addig a nagy mennyiségű fogyasztás ronthatja a fogakat, és a derék térfogatát is növelheti.
1. Gránátalmalé: Prosztatarák megelőzésére
A gránátalma egy speciális vegyianyag-koktélt tartalmaz, ami csökkenti a sejtkárosodást, és megöli a potenciálisan rákos sejteket. Segít még a szívbetegségekkel folytatott harcban is: csökkenti a koleszterinszintet és a zsíros lerakódásokat az érfalakon. Az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek segítenek, hogy elpusztítsák a szabad gyököket, azokat a káros molekulákat, amelyek a szervezetünkben termelődnek, és amelyek számos, köztük rákos betegségek forrásai is. Ha módodban áll, frissen fogyaszd, de ha ez mégsem lenne lehetséges, pasztőrözöttet válassz a koncentrátumok helyett, mert azokat cukorral dúsíthatják.
2. Grapefruitlé: Fogyni segít
Hatékonyabb anyagcserét eredményez, így gyorsabban bontja le a szervezetben felhalmozódó cukrokat - hasznos segítség egy fogyókúra alkalmával. Egy amerikai tanulmányban a grapefruit előnyeit vizsgálva 100 elhízott embert három csoportra osztottak: az egyik csoport minden étkezés előtt kapott egy fél grapefruitot, a másik egy pohár grapefruitlevet, míg a fennmaradó egyharmad semmit. 12 hét elteltével a legkevesebb súlycsökkenést a grapefruitot nem fogyasztók csoportjában mérték. A grapefruitlé segít még a szervezet Q10-koenzim felszívódásában, ez a sejtek számára nélkülözhetetlen energiavegyület. Növeli bizonyos gyógyszerek rákellenes hatását is.
3. Áfonyalé: Húgyúti fertőzésekre
Az áfonyalé megelőzi az E-coli baktérium kialakulását, ami a leggyakoribb oka a húgyúti fertőzéseknek. A kutatók bebizonyították, hogy egy nyolc órán belül elfogyasztott pohár áfonyalé védi a baktériumokat attól, hogy húgyúti fertőzéssé alakuljanak. Azonban a közhiedelemmel ellentétben az áfonyalé nem kezeli a hólyaghurutot, ha a fertőzés már bekövetkezett - sőt, mert savas bázisú, valójában súlyosbíthatja a kellemetlenségeket. Emellett növeli a szervezet HDL koleszterin- és antioxidánsszintjét, antibakteriális hatása miatt csökkenti az ínybetegségek és a gyomorfekély kockázatát.
4. Almalé: Alzheimer-kór megelőzésére
Az almalé karbantartja az agy acetilkolin szintjét, ami elengedhetetlen a memória és az agy egészségének fenntartásában. Bár a kutatást egereken végezték, a kutatók javaslata szerint napi két pohár - fél liter - almalé fogyasztása felnőtteknél is hasonló előnyökkel járhat. Magas rosttartalmának köszönhetően az emésztést és az egészséges bélfunkciókat is segíti, csökkentheti a koleszterinszintet is.
5. Meggylé: Görcs és köszvény
A Northumbria Egyetem tanulmánya kimutatta, hogy azok a futók, akik öt nappal a London Marathon előtt naponta kétszer ittak különösen gazdag antioxidáns tartalmú meggylevet, sokkal gyorsabbnak bizonyultak, és kevésbé tapasztaltak izomfájdalmat, mint más társaik. Ezen kívül a meggylé megkönnyítheti a köszvény okozta kínos fájdalmakat is, mert segíti a szervezet húgysavürülését, melynek magas szintje felel a fájdalmas ízületi betegségért. Napi egy pohár meggylé több tápanyaggal látja el a szervezetet, mint 23 adag gyümölcs és zöldség fogyasztása. Két és fél dl meggylé több antioxidánst tartalmaz, mint öt adag borsó, paradicsom, görögdinnye, sárgarépa és banán.
6. Narancslé: Szívbetegség
A narancslé tartalmaz egy heszperidin nevű antioxidánst, amely javítja a vérerek hatékonyságát, így csökkenti a szívbetegség kockázatát. A narancslé a vesekő megelőzésére is jó. Amerikai kutatók megállapították, hogy azoknak a férfiaknak, akik napi fél liter friss narancslét fogyasztottak, alacsonyabb volt a vérnyomásuk, mint azoknak, akik antioxidáns étrend kiegészítőt szedtek.
7. Ananászlé: ízületi gyulladás
A bromelain enzim megtalálható az ananász húsában és levében is. Segíti a szervezet emészthető fehérjéit és támogatja az emésztést, ám más előnyökkel is rendelkezik. Éhgyomorra beszedve a bromelain olyan gyulladáscsökkentő szerként is funkcionál, amely bizonyítottan csökkenti az ízületi gyulladás okozta fájdalmat és duzzanatot. Jó még a köhögés és megfázás tüneteinek enyhítésében, hígítja a vért is, bár az orvostudomány még nem tudja, miért.
8. Acai bogyólé: Rákmegelőzés
Az acai bogyóléről, ami egy Dél-Amerikában őshonos bogyóból készül, bebizonyosodott, hogy magasabb az antioxidáns tartalma, mint ami az áfonyában, málnában, szederben és eperben található. Segíti megakadályozni a rákos sejtek kifejlődését és burjánzását, de segíti a súlycsökkenést is, mert stabilizálja a vércukorszintet, elkerülve a hirtelen támadó farkaséhséget.
9. Lila szőlőlé: Memóriavesztés
A napi egy pohár lila szőlőlé jelentősen erősíti a betegek memóriáját. Szakértők szerint a szőlőben agyi teljesítményfokozó antioxidánsok találhatók. Csökkenti a koleszterint, és legalább olyan hatékony a vérrögképződés megakadályozásában, mint az aszpirin. Több betegségmegelőző antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor és az almalé.
10. Kókuszvíz: Kimerültség
Madonna és Gwyneth Paltrow is azok közé tartoznak, akik kókuszvizet isznak (nem összekeverendő a kókusztejjel, ahhoz a húsra is szükség van), így gyorsítva az edzés utáni regenerálódási időszakot. Rajongói csak "a természet sportitalának" nevezik, mert minden olyat tartalmaz, amire csak szükségünk lehet - pótolja a rendszeres folyadékvesztést, szénhidrátokat az energiáért és elektrolitot (szerves sókat), ami kimosódik a verejtékkel. Csökkenti az éhségérzetet, stabilizálja a vércukorszintet, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, magas antioxidánstartalmának köszönhetően.
11. Sárgarépalé: Vastagbélrák megelőzésére
A Newcastle Egyetem kutatói egy olyan vegyületet mutattak ki a sárgarépában, ami segít a rák elleni küzdelemben. Azok a kísérleti patkányok, akiket a falcarinol nevű összetevővel vagy hagyományos ételük mellett nyers sárgarépával tápláltak, egyharmaddal kevesebb eséllyel számíthattak a vastagbélrák kialakulásának kockázatára, mint azok a patkányok, akiknek nem adták ezt a vegyületet.
12. Paradicsomlé: Leégésre
A likopin, az az anyag, amitől a paradicsom piros lesz, antioxidáns hatású. Az már tudományosan is bizonyított tény, hogy megvédi a bőrt a leégéstől, talán mert semlegesíti a káros UV-sugárzást. A vizsgálatok szerint azok az emberek, akik több paradicsomot ettek, 33 %-kal több védelmet élveztek a leégéssel szemben. Rendszeres fogyasztása csökkenti a prosztatarák kockázatát.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító növények 1. |
|
Címkék: folyadékvesztést, betegségmegelőző, nélkülözhetetlen, bebizonyosodott, vércukorszintet, húgysavürülését, grapefruitlevet, energiavegyület, elengedhetetlen, megállapították, antibakteriális, szervezetünkben, bebizonyították, rosttartalmának, felszívódásában, fenntartásában, pasztőrözöttet, sejtkárosodást, koncentrátumok, vérrögképződés, összekeverendő, regenerálódási, megakadályozni, súlycsökkenést, memóriavesztés, kialakulásának, súlyosbíthatja, megkönnyítheti, közhiedelemmel, szénhidrátokat, hatékonyságát, hólyaghurutot, lerakódásokat, fertőzéseknek, sportitalának, antioxidánsok, 12-es toplista, nagy mennyiségű, derék térfogatát, potenciálisan rákos, szívbetegségekkel folytatott, zsíros lerakódásokat, antioxidánsok olyan, szabad gyököket, káros molekulákat, szervezetünkben termelődnek, koncentrátumok helyett, szervezetben felhalmozódó, fogyókúra alkalmával, amerikai tanulmányban, grapefruit előnyeit, egyik csoport, Northumbria Egyetem, London Marathon, Gwyneth Paltrow, Newcastle Egyetem,
|
|
|
|
12-es toplista, nagy mennyiségű, derék térfogatát, potenciálisan rákos, szívbetegségekkel folytatott, zsíros lerakódásokat, antioxidánsok olyan, szabad gyököket, káros molekulákat, szervezetünkben termelődnek, koncentrátumok helyett, szervezetben felhalmozódó, fogyókúra alkalmával, amerikai tanulmányban, grapefruit előnyeit, egyik csoport, pohár grapefruitlevet, fennmaradó egyharmad, legkevesebb súlycsökkenést, grapefruitlé segít, szervezet Q10-koenzim, sejtek számára, áfonyalé megelőzi, húgyúti fertőzéseknek, kutatók bebizonyították, nyolc órán, baktériumokat attól, közhiedelemmel ellentétben, gyomorfekély kockázatát, almalé karbantartja, kutatást egereken, kutatók javaslata, egészséges bélfunkciókat, meggylé megkönnyítheti, köszvény okozta, szervezet húgysavürülését, fájdalmas ízületi, pohár meggylé, narancslé tartalmaz, heszperidin nevű, vérerek hatékonyságát, szívbetegség kockázatát, vesekő megelőzésére, bromelain enzim, ananász húsában, szervezet emészthető, bromelain olyan, ízületi gyulladás, acai bogyóléről, antioxidáns tartalma, rákos sejtek, hirtelen támadó, pohár lila, betegek memóriáját, szőlőben agyi, edzés utáni, természet sportitalának, rendszeres folyadékvesztést, olyan vegyületet, kísérleti patkányok, falcarinol nevű, vastagbélrák kialakulásának, paradicsom piros, káros UV-sugárzást, vizsgálatok szerint, leégéssel szemben, prosztatarák kockázatát, folyadékvesztést, betegségmegelőző, nélkülözhetetlen, bebizonyosodott, vércukorszintet, húgysavürülését, grapefruitlevet, energiavegyület, elengedhetetlen, megállapították, antibakteriális, szervezetünkben, bebizonyították, rosttartalmának, felszívódásában, fenntartásában, pasztőrözöttet, sejtkárosodást, koncentrátumok, vérrögképződés, összekeverendő, regenerálódási, megakadályozni, súlycsökkenést, memóriavesztés, kialakulásának, súlyosbíthatja, megkönnyítheti, közhiedelemmel, szénhidrátokat, hatékonyságát, hólyaghurutot, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
75 db bejegyzés |
e év: |
582 db bejegyzés |
Összes: |
34593 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2869
- e Hét: 25159
- e Hónap: 47426
- e Év: 179980
|
|
|